Párt keres kíméletlen harcosainak az ISIS

Házasságközvetítő céget alapított az Iraki és Szíriai Iszlám Állam. A terrorszervezet, amely egyébként a házasságtörést nyilvános megkövezéssel bünteti, olyan özvegyeket vagy szingliket toboroz, akiknek az a vágyuk, hogy dzsihád-harcosokhoz menjenek férjhez.

A terroristák egyre jobban nyomulnak a szolgáltató szektorban is: ha egy házasság összejön, nászútra is viszik az ifjú párt a “kalifátusukban”. Hogy aztán ebben mennyi az öröm, azt nem tudni. Az ISIS ugyanis az ENSZ értesülése szerint elrendelte az összes, 11 és 46 év közötti nő szexuális szervének megcsonkítását az általa ellenőrzött területeken.  

A társkereső iroda az észak-szíriai Aleppo tartományban működik, al-Babban. De lefedi Iraknak azokat a részeit is, amelyek az Iszlám Állam uralma alatt állnak.

Egy londoni székhelyű szíriai emberi jogi szervezet arról számolt be az AFP hírügynökségnek, hogy a női “üzletfeleknek” csak meg kell adniuk a nevüket és a címüket, és az ISIS harcosok házhoz jönnek: bekopognak az ajtón, aztán megtörténik a hivatalos lánykérés.

A harcosok egyébként meglehetősen eltökéltek ezen a téren is. Még júniusban írt a brit Independent arról, hogy Baiji városában, a “kalifátus” iraki részén megpróbálják a helyiek megpróbálják elrejteni az ISIS elől azokat a nőket, akik nincsenek férjnél. Ugyanis itt is házról járnak, összeírják a hajadonokat, az özvegyeket és az elváltakat. Kérdeznek, aztán elkérik a nők személyijét, hogy ellenőrizzék az információkat.

Egyébként nem mindenki bújik el előlük. Nem kevés olyan nő van, aki szívesen megy hozzá az ISIS harcosaihoz. Az ügyüket segítendő, vagy éppen harci romantikából. Még Európából is szöknek fiatal lányok házasodni Szíriába.

Az Iraki és Szíriai Iszlám Állam Észak- és Kelet-Szíria nagy területei mellett az iraki-szíriai határt, valamint Irak északi és nyugati vidékeit is ellenőrzése alatt tartja. Tagjai sok atrocitást követnek el, köztük tömeges emberrablást és gyilkosságot. Az ISIS gyökerei Irakban vannak, de tavaly tavasszal Szíriába tette át a működési területét. Egy évvel később aztán egy nagy villámoffenzívával visszatért Irakba, és a két országban kikiáltotta a saját államát, az iszlám kalifátust.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez