Totálkárosra törte a Ferrarit a vörös herceg

Egy tűzpiros Ferrari 458-as a szalagkorlátnak rohant olyan sebességgel, hogy darabokra tört. Egy utas meghalt, a sofőr kartöréssel megúszta. A rendőrség hallgat.

Hajnali háromkor történt a katasztrófa a repülőtéri úton Pekingben, ahol azóta is találgatják: ki vezette az autót? Miért hallgat a rendőrség a 21 éves sofőr kilétéről? A kínai Twitteren sokan emlékeztetnek egy hasonló esetre: 2 éve egy ugyanilyen Ferrari rohant a szalagkorlátnak. Ott meghalt a vezető, akiről hamarosan kiderült: nem más mint egy kis vörös herceg. Kínában így hívják a kommunista párt vezetőinek csemetéit, akik nagyon kedvelik a Ferrarit és. Porschét. Mi derült ki 2012-ben? Az, hogy a halott sofőr, aki minden közlekedési szabályt megszegett be volt lőve és alkoholt is ivott. Ezenkívül két meztelen prostituáltat találtak mellette. Ők túlélték a katasztrófát, de súlyosan megsérültek. Ki volt a papa? Kína akkori első emberének, Hu Csintaonak a kabinetfőnöke. A Kínát vaskézzel kormányzó párt mindent meg is tett, hogy eltussolja az ügyet: az internetről letiltották a Ferrari szót. De hiába! Minden kiderült, és a befolyásos papának távoznia kellett.
Kínos kérdések merültek ugyanis fel: így él az elit fiatalság? Miből telik 600 ezer eurós Ferrarira egy huszonéves ifjoncnak? Vajon egyesek a közlekedési szabályok és mindenfajta törvény felett állnak Kínában? Miért nem számolhatott be a sajtó az ügyről? Minthogy a kormányzó kommunista párt fontos kongresszusra készült, a befolyásos papának buknia kellett. Hu Csintao időközben távozott, Kína új első embere harcot hirdetett a korrupció ellen. Sok fontos elvtársat el is ítéltek: többnyire Hszi Csinping, az új első ember ellenfeleit. Csak hát maga Hszi Csinping is kis vörös herceg volt valamikor: édesapja Teng Hsziaoping jobbkezének számított. Ezért most izgatottan találgatják Pekingben: lesz-e új Ferrari botrány a politika csúcsán a Tiltott városban ahol most kommunista vezetők intézik a császárok után a Mennyei Birodalom ügyeit?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez