Távoktatás tablettel – forradalom az iskolában Thaiföldön

Született angolok tanítják távoktatás keretében a tablettel felszerelt nebulókat Thaiföldön. A kísérleti modell már bizonyított a francia anyanyelvű Québec tartományban, Kanadában.

Egy helyi tanár általában nemigen tud 40-50 gyereket egyszerre hatékonyan megtanítani angolra – állapították meg Thaiföldön, ahol ezért átvették a Learn kanadai nonprofit szervezet forradalmi távoktatási programját. Mi ennek a lényege? Az, hogy egy osztályban négy csoportot alakítanak. Az egyikben az írást, a másikban az olvasást, a harmadikban a beszédet és a negyedikben a megértést gyakorolják.

Minthogy mindenkinek van tabletje, így a távoktatás keretében született angolok képezhetik a gyerekeket – akár többezer kilométeres távolságból. Minthogy egy csoportban csak 10-12 diák van, sokkal nagyobb figyelem jut mindenkire! A legjobb az, ha a gyerekek elkezdenek egymással angolul beszélgetni! És mit csinál a helyi tanár? Koordinálja az osztály munkáját. Gondoskodik arról, hogy mind a négy csoportban minden rendben menjen. És persze gyakran ő a tolmács, hiszen a gyerekek és a született angol oktatók között nem akadálytalan a dialógus.

Québec tartományban már kétmillió francia anyanyelvű diák így tanult meg angolul! Innen merítették az ötletet Thaiföldön: mi lenne, ha mi is kipróbálnánk a forradalmi távoktatást, amely gyorsabban és hatékonyabban tanítja meg az angolt a tablettel felszerelt kisdiákoknak Thaiföldön?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez