Koreai robot az Oscar parti rivaldafényében

A pompával és csillogással átitatott Oscar Gála bizonyult méltónak arra, hogy bemutassák Korea IT bátorságát az USA-ban. Vasárnap mintegy 200 csillag gyűlt össze a Beverly Hills Hotel Los Angelesben egy ünnepi partira az Oscar díjátadó előtt, de a figyelem középpontjában egy koreai Furo nevű robot volt.

 

 

 

Sorra villantak a kamerák egy koreai befektető cég futurista robotja Furo előtt, aki a koreai-amerikai színésznő Camilla Lim oldalán érkezett. Furo fej képernyőjén gyönyörű ázsiai nő arca volt látható, míg nagyobb képernyőjén a hanbok kollekciót, avagy a hagyományos koreai ruhát mutatta be, illetve egyes pop tartalmakat. Furo 30 nyelven üdvözölte a vendégeket.

Song Se -Kyung, aki 2009-ben készítette a robotot elmondta: “Izgalmas volt nézni egy Korában gyártott robotot, ami különleges meghívást kap és hirtelen egymás mellett állhat világhírű emberekkel. Song megfogadta, hogy Furo lesz a csúcstechnológia és a koreai kultúra hullámának „nagykövete”.

Nem Furo volt az egyetlen koreai termék, mely szerepelt az Oscar-díjátadón. A másik egy hanbokra emlékeztető ruhaköltemény volt, melyet az esküvőszervező Jennifer Mok készített. Mok világoskék ruháját Sharon Farrell viselte a vörös szőnyegen, mely a „Jégvarázs” című új animációs film Elsa nevű karakterének ruhájának mintájára készült, mindezt azonban hagyományos koreai elemekkel. Mok elmondta: „Azt tervezem, hogy a jövőben új kihívások elé állítom magam, hogy elterjesszem a világon a hanbok szépségét.”

Hozzá kell tennünk, hogy a Hollywoodi sztárok, mint Meryl Streep és Brad Pitt Samsung Galaxy Note 3-mal készített közös képeit osztotta meg a neten, miközben részt vett a 86. Oscar-díjátadón Los Angelesben vasárnap. A Samsung az elmúlt 5 évben támogatta az Oscart, melynek helyszínén olyan termékek jelennek meg, mint a smart TV-k, tablet PC-k és okostelefonok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez