Egyetemre készülnek a japán robotok

Japán tudósok próbálnak létrehozni egy számítógépes programot, mely elég okos ahhoz, hogy átmenjen a Tokiói Egyetem felvételi vizsgáján.

 

 

 

 A projekt vezetője Noriko Arai a japán Nemzeti Informatikai Intézet tudósa azon dolgozik, hogy milyen gyorsan tudja egy mesterséges intelligencia felváltani az emberi agyat, hogy az emberek el tudjanak kezdeni új területeken kutatni. A tokiói hírügynökség szerint: „Ha a társadalom egésze egy lehetséges változást lát a jövőre nézve, akkor most el kell kezdenünk felkészülni”- mondja a Kyodo hírügynökség.

De van még egy indoka a „Be tud e kerülni egy robot az egyetemre?” projektnek, amely 2011-ben indult. Ha a gépek nem helyettesíthetik az emberi lényt, akkor “azt kell tisztázni, hogy mi hiányzik belőlük, majd azt kell beillesztenünk a gépekbe”-mondta Noriko Arai.

Tavaly a robot átment a színlelt teszten Japán legversenyképesebb egyetemi felvételivizsgáján- de ez csupán 50 %-os eredmény. Az Observer újság egyik interjújában a Google mérnöki igazgatója Ray Kurzweil elmondta: azt jósolom, hogy a számítógépek 2029-re képesek lesznek bármelyik ember eszén túljárni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez