Egyre gyanúsabb az eltűnt maláj gép

Egyre többekben merül fel a terrortámadás gondolata a tegnap eltűnt maláj utasszállítóval kapcsolatban. A két gyanús, európai útlevéllel utazó emberen kívül voltak öten, akik fel sem szálltak a gépre, de csomagjaikat feladták.

Több mint 24 órája tűnt el, de még mindig nem találják a Malaysia Airlines Boeing 777-esét, a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járatot, aminek 239 utassal a fedélzetén veszett nyoma magyar idő szerint még péntek kora este. Mi több, a történet egyre gyanúsabb fordulatokat vesz. A radarfelvételek alapján most úgy tűnik, hogy a gép az eltűnése előtt visszafordult Vietnam partjainál. Így most a korábbinál nagyobb területen nyomoznak a 10700 méteres magasságban eltűnt gép után.

A nyomozók most arra a két utasra koncentrálnak, akik egy olasz és egy osztrák állampolgár ellopott útlevelével szálltak fel a gépre. Az olaszról és az osztrákról már szombaton kiderült, hogy sosem járt a gép közelében. Egyikük útlevelét két éve, a másikét a napokban lopták el Thaiföldön, tehát legalább két utas lopott okmányokkal utazott. Öt másik utas is gyanús, ők sosem szálltak fel a gépre, de a csomagjaikat feladták. Igaz, azokat az indulás előtt leszedték a gépről. A nyomozásba beszállt az FBI is, és az amerikai légügyi hatóság szakértői is besegítenek. A gépen, aminek a roncsait most vietnami és malajziai repülők és hajók, kínai és Fülöp-szigeteki mentőhajók is keresik, 15 nemzet állampolgárai utaztak. Az utasok kétharmada kínai volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez