Kés alá fekteti turistáit a TAT

Az utazási irodák ingyenes sebészeti ajánlatot tesznek ügyfeleiknek, hogy ezzel adjanak lendületet az ország egészségügyi idegenforgalmának. Mindezt annak ellenére teszik, hogy a kampány sérti az ágazat etikai kódexét.

 

 

 A Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) most vizsgálat alatt áll az „Extreme Makeover” nevű kampánya miatt: ebben a turistákat arra buzdítják, hogy nevezzenek a „Reality Type” szépségversenyre, és emellé luxusszállást, valamint ingyenes arcplasztikát kínálnak.

A versenyen olyan nem thaiföldi hölgyek indulhatnak, akik 25 és 45 év közöttiek, és nem estek át azelőtt ilyen beavatkozáson.

Miközben a TAT PR osztálya azt nyilatkozta a Bangkok Postnak vasárnap, hogy az arcplasztikán csak a döntősök esnek át, a jelentkezési lapon van olyan kitöltendő rész, ami nők esetében a mell –és has plasztikára kérdez rá. Az ügynökség azonban cáfolta, hogy lenne ilyen kitöltendő rész a jelentkezési íven.

A TAT május 7.-én rántja le a leplet a három döntős kilétéről, akik a Yanhee kórházban fekszenek kés alá.

A gyógyulási idő alatt a döntősöket folyamatosan kamerák követik, így dokumentálva átváltozásukat. A videókat közzéteszik az interneten, és a felhasználók szavazatai döntik el, melyik hölgy a „legszebb”.

A verseny végén az a versenyző, aki a legtöbb szavazatot kapja, 5000 amerikai dollár pénzdíjat, és egy luxus utazási csomagot tudhat magáénak.

A két másik döntős kisebb vigaszdíjakat kap, és a szavazatot leadott felhasználók között is értékes díjjak kerülnek kisorsolásra.

A Thai Association and Academy of Cosmetic Surgery and Medicine (Egyesült Plasztikai és Orvostudományi Akadémia) elnöke, Dr. Attapan Pornmontarut szerint maga a kampány nem volt etikátlan, viszont a TAT- al leszerződött egyetlen egy kórház igenis megsértette az iparág etikai kódexét.

„A Medical Council of Thailand által megfogalmazott etikai kódex kiemelten kezeli azon szakaszát is, melyben leírja: a sebészek nem reklámozhatják magukat.” – mondta.

Dr. Attapan, – aki a ferde orr –és állplasztika specialistája – szerint a szépészeti beavatkozások tisztességes reklámozásának protokollját és versenyszabályait minden egészségügyi dolgozónak be kell tartania.

„Minden orvost arra kérek, akik szerint ez a kampány tisztességtelen velük szemben, forduljanak bizalommal a Medical Council of Thailand-hoz, és nyújtsanak be panaszt az eseményt lebonyolító kórház ellen!” –zárta nyilatkozatát Dr. Attapan

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez