Már sámánokkal is kerestetik az elveszett gépet

Kínai lakosok gúnyolták a hírt, mely szerint a maláj kormány egy sámánt fogadott az elveszett utasszállító gép keresésére, miközben egyre inkább bírálják a kereső és mentési műveleteket.

 

 

A maláj média bejelentette, hogy a „Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP-ként” is ismert híres sámán Mat Zin tartott imát hétfőn a Kuala Lumpur-i Nemzetközi Légtéren, hogy segítse az eltűnt MH370-es gép felkutatását. Állítólag a feladattal az ország egyik magas rangú vezetője bízta meg.

„Úgy hiszem, a gép még mindig a levegőben van, vagy a tengerbe csapódott” – idézte őt a Free Today Malaysia.

Több Weibo felhasználó Kínában cinikusan kommentálta a következtetést, többek között, mint – „Nahát ugyanezt gondoltam én is” – írták sokan.

Egy magát malájnak valló felhasználó a következőt írta: „Most először annyira szégyellem magam, hogy maláj vagyok, nem azért, mert bármi rossz történt volna maláj részről, hanem mert agyatlan miniszterelnökünk van”.

„Ahelyett, hogy felfogadnak egy két kókuszt tartó sámánt, jobb lenne valami kézzelfoghatóbbat csinálni. Ne járassák le Malajzia arcképét!”

Egy másik üzenet, amit több, mint tízezerszer osztottak meg kevesebb, mint egy nap alatt a következőt mondta: „Az utóbbi pár napban, Vietnám feltakarított minden szemetet a tengeren. Vietnám bármit is talált, Malajzia csak a fejét rázta, NEM, NEM, NEM. Ahelyett, hogy bizakodnának Vietnámban, inkább szívélyesen meghívtak egy sámánt, hogy határozza meg a gép helyét”.

Sokan döbbenetüket fejezték ki, hogy spirituális módszereket alkalmaznak a már ötödik napja eltűnt gép keresésében.

„Kína kitelepített 10 műholdat, Malajzia kitelepített egy sámánt. Ez a lépés valami vicc?” – írták egy másik üzenetben.

A Maláj Miniszterelnöki Részleg egy minisztere, Jamil Khir Baharom korábban azt nyilatkozta, hogy a kormány szívesen fogad bármilyen segítséget, amely előreviszi az eltűnt MH370-es felkutatását, beleértve a sámánok tevékenységét, amíg azok nem mennek szembe az iszlám vallásgyakorlással – írta a Free Malaysia Today.

A 22.7 millió lakosú Malajzia több. mint fele muzulmán hitvallású. A malajziai muzulmánok tisztelik a spirituális erőt és a sámánok elismertek a hívők között.

Az 50 évnyi tapasztalattal rendelkező Raja Bomoh (Raja Sámán), akkor vált híressé, amikor felajánlotta szolgáltatásait több komoly esetben, mint például a Highland Toronybeli tragédia, a Kuala Dipang áradás és a Mona Fendy gyilkosság.

„Egy horgászcsalit és bambusz távcsövet használunk, hogy megkeressük és kérjük az áldozatok megtalálást, amint csak lehetséges” – mondta. Hozzátette, visszamenne a reptérre két napon belül, hogy végrehajtson még egy imát.

Malajzia egyes részein nem szokatlan, hogy politikusok és hívők sámánokhoz fordulnak segítségért. 2012-ben több. mint 200.000 embert vertek át sámánok összesen 23.4 millió yuan-al (30 millió hong kong-i dollárral).

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez