Elefánttal ütközött a terepjáró – ki volt az erősebb?

Hat ember meghalt és két másik megsérült egy közúti balesetben Thaiföldön, mikor is három jármű és három vad elefánt ütközött össze Rayong tartományban szerda reggel. Az egyik elefánt később meghalt.

 

 

 Thanet Piumsorasak, az ügyeletes tiszt a wang chani rendőrkapitányságnál elmondta: a baleset körülbelül 05:00 órakor történt. A fehér Mitsubishi Pajero elütött egy elefántot, mikor azok átkeltek a Ban Bung – Klaeng nevű úton a 71-es és 72-es kilométerkő között Wang Chan kerületben.

A terület közel van a Khao Anglunai Vadvédelmi Körzethez és a Khao Chamao
Nemzeti Parkhoz.

A sport haszonjárműben (SUV) négy utas volt, mely az ütközést követően lesodródott az útról. A férfi vezető és egy női utas a helyszínen meghalt, egy másik utas, egy szingapúri nő később belehalt a sérüléseibe a Wang Chan Kórházban.

Röviddel ezután, a hat kerekű Isuzu teherautó közeledett a baleset helyszínéhez. A sofőr próbálta kikerülni, de a mögötte haladó bronz Toyota Vigo pickup hátulról meglökte.

A pickup férfi vezetője a helyszínen meghalt, három másik utas, egy férfi és két
nő megsérült. Az egyikük a Wang Chan Kórházban később életét vesztette.

A hat kerekű teherautó sofőrje, Singhyutthakarn Virophrom sértetlenül megúszta a balesetet. Ő a rendőrségnek elmondta, hogy műtrágyát szállított Bangkokból Chanthaburiba, majd látta, hogy két elefánt állt az út közepén, egy másik sérülten feküdt a földön közel 100 méterre a roncstól.

Az állatorvosok elmondták, hogy a sérült hím elefántnak el volt törve a lába és vérzett a bal füle.
Kezdetben megpróbált felállni és visszasétálni az erdőbe, de folyton összeesett. Az állatorvosok később altató lövedéket lőttek bele, majd elszállították egy állatklinikára, ahol megkezdték a kezelését. Az elefánt szerda délután pusztult bele sérüléseibe.

Pitak Yingyong erdészeti tiszt elmondta, hogy a baleset akkor történt, mikor a három elefánt a Khao Anglunai Vadvédelmi Körzetből valószínűleg élelmet keresni ment a közeli ananász ültetvényekre, majd elindultak visszafelé élőhelyükre kora reggel.

A hat ember nevét, akik meghaltak később nyilvánosságra hozták.
Anuchit Bhumipuenpol, Saengkaew Vejjasit, Nitinai Panyabusayakul, Chinana Kasemsakdakorn, Gaysorn Wongpaiboon és Lim Bowen Jonathan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez