Táncra perdültek a légikisasszonyok (videóval)

Példátlan eset kapcsán a Polgári Légiforgalom (DGCA) fő vezetője figyelmeztető feljelentést intézett a SpiceJet légitársaságnak kérdőre vonva azt, hogy miért ne függessze fel az engedélyét, miután Holi alkalmával számos biztonsági előírást szegtek meg.

 

 

Március 17-én minden egyes járaton, melyet a légitársaság indított a fedélzet személyzete egy táncot adott elő, hogy ünnepeljék a Holi tavaszi fesztivált. A YouTube-ra posztolt egyik videón egy pilóta látható, amint kijön a kabinjából és fotókat készít az ünnepségről.

„Az egyik járaton (SG 876) szintén látható a parancsnok is, amint táncol. Az utasokat és a személyzetet szintén látni, ahogy táncolnak és ezen felül mobiltelefont is használnak. Ezek mind a biztonsági előírások megszegése,” – nyilatkozta Prabhat Kumar a Polgári Légiforgalom vezére.

„Az utasok tánca a folyosón megengedhetetlen környezetet teremtett” – mondta a DGCA tisztviselője.

A felügyelő két pilóta engedélyét már fel is függesztette a légitársaságnál.

Miután a DGCA beidézte a társaság fő igazgatóit megerősítették, hogy a felvételek valóban az ő járataikon készültek.

„Míg a járaton való táncolás nem volt szabályszegés addig az, hogy a pilóta kijött a fülkéjéből már annak számított, mivel vészhelyzet esetén a jelenlétére az irányítófülkében szükséges lett volna. Sok légitársaság tart hasonló előadásokat” – mondta egy légi közlekedési szakértő.

„A tánc professzionális koreográfia alapján készült és szólt Holi alkalmával az utasoknak. A teljes tánc 2,5 percig tartott,” – nyilatkozta a SpiceJet szóvivője. “A Polgári Légiforgalomi Szervvel együtt vizsgáljuk az ügyet!” – tette hozzá.

Videó a táncról ITT

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez