Eltűnt egy kínai teherhajó

Több hajóbaleset is történt a kínai partoknál, egy teherhajó legénységének nyoma veszett, egy halászhajó pedig elsüllyedt.

 Eltűnt egy kínai teherhajó legénységének 12 tagja hétfőn Hongkong partjai közelében, miután a hajó összeütközött egy másik, konténerszállító hajóval, és elsüllyedt – közölték a hongkongi hatóságok. Egy csendes-óceáni amerikai légitámaszpont személyzete szintén beszámolt egy kínai hajó – egy halászhajó – elsüllyedéséről, amelynek matrózai közül kettő meghalt, hat pedig eltűnt.

Hongkong kikötője a világon az egyik legnagyobb és legforgalmasabb. Az eltűnt kínai matrózok után kutatnak a tengeri mentők. A Csendes-óceánon, a Mexikóhoz tartozó San Lucas-foktól 1100 tengeri mérföldre nyugatra elsüllyedt kínai halászhajóról egy venezuelai hajó személyzete tett jelentést – közölte a Davis-Monthan amerikai légitámaszpont egyik tisztségviselője. Sarah Schwennesen őrnagy szerint rátaláltak a kínai hajó mentőcsónakjára, amelyben 11 túlélő matróz volt. A kínaiak hajója tűz következtében süllyedt el. Négy matróz égési sérüléseket szenvedett, és kettő közülük meghalt.

A túlélőkért három amerikai mentőhelikopter ment, a mentők ejtőernyővel leugrottak, és mentőcsónakjaikon megközelítették a hajótörötteket. A helyszínen elsősegélyt nyújtottak a sérülteknek, majd mindenkit a San Lucas-fokra szállítottak, további ellátás végett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez