Malala a nigériai lányrablásról: nővéreim, ne adjátok fel a reményt!

A most 16 éves pakisztáni diáklányt két évvel ezelőtt fejbelőtték hazájában, mert a lányok tanulásáért harcolt. Malala Yousafzai most az elrabolt nigériai diáklányok mellett emelte fel szavát: ha csendben maradunk, akkor ez oda vezet, hogy újabb hasonló lányrablások lesznek.

 

 

Boko Haram- tilos a nyugati nevelés. Ezt jelenti haussza nyelven a nigériai terrorista szervezet neve. A Boko Haram főnöke nemrég vállalta a felelősséget azért, hogy több mint kétszáz iskoláslányt elraboltak, sőt Abubakr Shekau közölte: a lányokat rabszolgának tekintik és eladják őket a piacon. Abubakr Shekau fejére vérdíjat tűzött ki az amerikai igazságügyi miniszter. Amerika, Anglia és Franciaország különlegesen képzett terrorelhárító csapatokat küldött Nigériába, ahol a Boko Haram újabb véres terrorakciókat hajt végre.

A fanatikusok dzsihád harcosok iszlám államot akarnak létrehozni Nigéria északi részén. Szerintük a próféta törvénye, a saria tiltja azt, hogy a lányok iskolába járjanak. Amikor a tálibok hatalmon voltak Afganisztánban, akkor ez nem is volt lehetséges, ezért is lőtték fejbe Malala Yousafzai-t a tálibok Pakisztánban, mert a lányok tanulása mellett érvelt.

Angol orvosok megmentették a diáklány életét, aki Nagy-Britanniában tanul és önéletrajzi könyvet adott ki, hogy buzdítsa a lányokat mindenütt a muzulmán világban: ne adják fel, harcoljanak azért, hogy tanulhassanak. Továbbá: sose adják fel a reményt!- mondta Malala Yousafzai, aki az elrabolt nigériai iskoláslányok mellett emelt szót.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez