Az ifjú diktátor “kivégzett” kedvese köszöni szépen, jól van

“Tovább küzdünk a művészi munka frontján Kim Dzsongun elvtárs irányítása alatt.”- harsogta egy lelkes ifjú szónok a művészetek napján Phenjanban. A televízió nézői felismerhették benne Kim Dzsongun egykori kedvesét, akiről Dél-Koreában a kémfőnök maga terjesztette: kivégezték.

 

 

 

 

 

Hyon Songwol valóságos popsztár Észak-Koreában. A Moranbong együttes, melynek ő a sztár énekese, dalolva népszerűsíti a világtól elzárt kommunista rendszert, a popzene segítségével. A csinos énekesnő egy időben állítólag az ifjú diktátor kedvese volt, de akkor Kim Dzsongun még csak készülődött a diktátor szerepére apja árnyékában. A kapcsolatnak vége lett, állítólag azért, mert a diktátor papa nem találta megfelelőnek az énekesnőt a First Lady szerepére. Kínában épp a hadsereg sztár énekesnője lett a First Lady, altábornagyi rangban.

Másképp kezelte a kérdést a betegeskedő diktátor és fiának más nőt jelölt ki. Ri Solju ugyannak a szórakoztató brigádnak volt a tagja, mint az énekesnő. Ezt a brigádot 16-18 éves lányokból válogatják össze: csinos külső, jó tánctudás és megfelelő családi háttér. Ezek a fő kritériumok. Az ifjú diktátor tehát megnősült, neje már gyermekkel is megajándékozta őt. Ekkor terjedt el a hír, hogy az énekesnőt, a korábbi kedvest letartóztatták és életét kivégző osztag előtt végezte, mert “rágalmakat” terjesztett szerencsés vetélytársnőjéről, a diktátor nejéről. Ezt a verziót maga Dél-Korea kémfőnöke ismertette a parlament nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén. Mindez tavaly októberben történt.

Eljött a május és íme a csattanós cáfolat: a szép ex-kedves él és virul. Dalolva dicséri a diktátort, aki mást vett nőül. Ilyen a happy end Észak-Koreában, ahol nagyon könnyű kivégző osztag elé kerülni, hiszen a rendszer második számú vezetője is ott végezte egész családjával együtt. Felesége, a diktátor nagynénje- hála az ifjú diktátor nagylelkűségének a hírek szerint jogot kapott az öngyilkosságra. Az ex-kedves viszont él és virul és a közszolgálati televízióban dicsőíti volt szeretőjét, mindenki urát és vezérét, Kim Dzsongunt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez