Mit jelent a szükségállapot a turisták számára Thaiföldön?

Szinte minden ország külügyminisztériuma óvatosságra intette polgárait, ha Thaiföldön kívánnak nyaralni. A hadsereg főparancsnoksága külön biztosította a külföldi turistákat, hogy számukra nem változik semmi. Érezzék magukat jól Thaiföldön!

 

Mégis mire kell ügyelnie a turistának Thaiföldön?

Egyrészt arra, hogy Bangkokban elkerülje azokat a helyeket, ahol a nagy politikai tüntetéseket tartják. Ott ugyanis bármikor kialakulhat lövöldözés, melynek mindig lehetnek civil áldozatai is. A másik az, hogy figyelni kell a híreket, mert a helyzet gyorsan megváltozhat.

A hadsereg 11 sikeres puccsot hajtott végre az elmúlt 82 évben. Most a főparancsnokság azt hangsúlyozza, ez nem puccs, hanem olyan szükségállapot, melynek célja a politikai válság megoldása. Lehet, hogy így lesz, csakhogy olyan heves a szembenállás a vörösingesek és a sárgaingesek között, hogy a politikai megoldás megtalálása egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek.

Ugyanakkor mindenki érdekelt abban, hogy a 100 milliós ország gazdasági érdekei ne sérüljenek túlságosan a politikai válság miatt. Ha a szükségállapot miatt csökkenne a turisták száma, akkor ennek hátrányát az egész thaiföldi gazdaság megérezné, hiszen nagyon sokan élnek az idegenforgalomból. A helyzet tehát cseppfolyós és óvatosságot követel minden külfölditől, hiszen a rendcsinálás során a fegyveres erők nemigen szoktak tekintettel lenni a civil járókelőkre.

Akármit ígér tehát a hadsereg, jobb az elővigyázatosság, mert a szükségállapot idején könnyen érhetik kínos meglepetések a turistát, aki csak néhány kellemes napot szeretne eltölteni Thaiföldön.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez