Vegyünk valamit egy japán ABC-ből – Háziasszonyok tanácsai

Hogy vásároljon okosan Japánban? Ön is feltette már magának ezt a kérdést? Mi most megválaszoljuk. Mindamellett, hogy igyekszünk hasznos tanácsokat adni, fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk, mit is kínál egy bolt Japánban?

 

 

 

 

 

 

Mi az a „Tokubaibi (特売日)”?

A „Tokubaibi-k (特売日)” különleges alkalmi vételi napok, amikor kedvezményesen vásárolhat meg bizonyos árukat. E-fajta kedvezménnyel vásárolhat húst a „Hús Napokon”, zöldségeket a „Zöldség Napokon” és fagyasztott ételeket a „Fagyasztott Étel Napokon”.

A szórólapok – japánul „Chirashi-k (チラシ)”, mindig a tudtára fogják adni, hogy mikor vannak ezek a különleges alkalmi vételi napok. A Chirashi-nak köszönhetően, amelyet a japán háziasszonyok át is lapoznak minden reggel, megtudhatja, hogy mely termékeket fogják kedvezményesen árulni. A Chirashi-t az újságokkal együtt hordják ki. Miután megnéztük őket, menjünk hát el az élelmiszerboltba beszerezni a napi kedvezményes árukat.

P1010204-1024x768supermarketjapan2

A Chirashi-kat kirakják az élelmiszerboltokban is, így ott is megnézheti őket. Mi több, sok élelmiszerbolt online Chirashi szolgáltatást indított el.

Ha nincs feliratkozva hírlapszolgáltatásra, de nem akar lemaradni a kedvezményekről, mindig megnézheti a legközelebbi élelmiszerboltok weboldalait.

Tegye magáévá a reggeli és esti limitált, különleges ajánlatokat

P1010285-1024x768supermarketjapan3

Példaként a Togoshiginza-ban (戸越銀座) található „Bunkado (文化堂)” különleges, korlátozott ajánlatokkal szolgál minden vasárnap reggel 9 órától. Az e-fajta alkalmi vételt „Asaichi-nek (朝市)” hívjuk. Az élelmiszerbolt rendkívül olcsón árul húsokat és zöldségeket egy bizonyos időben, így az emberek igyekeznek megkaparintani azokat, azonban az alkalmi vétel véget ér, amikor az áruk elfogynak.

A szabály az, hogy „Elsőként érkezel, elsőként szolgálnak ki”. Szóval, ha van valami, amit feltétlen meg szeretne vásárolni, lehet, hogy kicsit korábban kell kelnie a megszokottnál.

P1010289-1024x768supermarketjapan4

Találja meg a kedvezményes címkével ellátott termékeket

P1010294-1024x768supermarketjapan5

Este alkalmanként láthat egy sárga címkét néhány terméken. Ezeket a pecséteket olyan árukra helyezik rá, amelyeket kedvezményesen vásárolhat meg a pénztárnál. Ezeket a termékeket érdemes elfogyasztani, amilyen gyorsan csak lehetséges, a „minőségét megőrzi” dátuma, vagy lejárati ideje miatt. Ezek az áruk leginkább előrefőzött ételek.

P1010300-1024x768supermarket japan6

A megfelelő időzítés, hogy megszerezze ezeket a termékeket, 3 órával a zárási idő előtt van, tehát általában 6 órától, mielőtt bezárnának. Ha úgy érzi, hogy utazása alatt a hotelszobájában szeretne vacsorázni valamit, ebben az időszakban ellátogathat az élelmiszerboltokba. Ezeket a címkéket tulajdonképpen a reggeli órákban is ráhelyezik árukra, tehát ne hagyja ki őket.

Jó szolgáltatások ingyen

Az evőpálcákat és kanalakat, amelyeket előrefőzött ételek elfogyasztására használ, ingyen adják a kasszánál. Csak mondja meg a pénztárosnak, hány darabra van szüksége! Továbbá ingyen használhat normál, vagy száraz jeget, hogy hidegen tartsa ételét. Ha nem tudja, hogyan használja őket, kérdezzen meg egy alkalmazottat!

P1010250-1024x768supermakretjapan7

Egyes élelmiszerboltokban mikrohullámú sütőt is találhat, hogy felmelegítse ételét.

P10102531-1024x768supermarketjapan9

Alkalmanként kis zacskónyi fűszerezek is ingyen elvihetőek, mint például szójaszósz, vagy wasabi (わさび, japán torma). Nem vihet többet, mint amennyire szüksége van. Legyen mérsékelt.

Élvezze ki a japán élelmiszerboltokat, mintha helybéli lenne.

Most mit gondol a japán élelmiszerboltokról? Ha van alkalma, menjen és vásároljon valamit, hasznosítva az információt, melyet bemutattam.

 

Ford:F.Eszter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez