Öngyilkosságok VB fogadások miatt

Több mint 100 ezer jüant, vagyis mintegy 16 ezer dollárt veszített egy 32 éves nő, aki öngyilkos lett szállodai szobájában. Egy diák kiugrott az ablakon az egyetemi kollégiumban, amikor 3 ezer dollárt vesztett, mert nem találta el a futball-világbajnokság eredményeit. Kína nem vesz részt a foci VB-n Brazíliában.

 

 

 

 

 

A 32 éves Vang asszony az első naptól kezdve megszállottként fogadott a VB meccsekre. Nem értett a focihoz és szerencséje sem volt, viszont volt szerető férje, aki rendezte az adósságot. Csakhogy Vang asszony nem állt le. Tovább fogadott és tovább veszített. Az adósság összege meghaladta a 100 ezer jüant (16 ezer dollárt). Ezek után kivett egy szállodai szobát Hajnan szigetén, megírta búcsúlevelét, melyben elnézést kért a családjától, ezután faszénnel begyújtott és bezárta az ablakot. Megfulladt.

Ő volt a foci VB első áldozata Kínában, de minden bizonnyal nem az utolsó. Egy 23 éves diák szintén a fogadások áldozata lett. Több mint 3 ezer dollárt bukott el, majd kiugrott az egyetemi kollégium ablakán. Szörnyethalt. Ettől függetlenül a fogadási láz a csúcson van Kínában annak ellenére, hogy ott a futball egyáltalán nem számít nemzeti sportnak.

Már a világbajnokság első napján megdőlt minden rekord: háromszor akkora összeggel fogadtak, mint a legutóbbi VB idején. 150 millió jüan gyűlt össze az első nap, ami mintegy 24 millió dollár. Az első forduló után 2,24 milliárd jüan a fogadások összértéke, ez körülbelül 360 millió dollár. Ez csak a legális fogadások összege. Nagyon sokan illegálisan fogadnak, méghozzá nem is otthon, hanem Makaoban, HongKongban, vagy épp Szingapúrban. Pekingi becslés szerint mire a brazíliai világbajnokság végetér, a legális fogadások összértéke meghaladja majd a 10 milliárd jüant (1,6 milliárd dollár).

A hatóságok mindenkit figyelmeztetnek: csak addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Nagyon sokan ugyanis hitelbe játszanak, s lehet, hogy egy egész életre eladósodnak, sőt talán úgy végzik, mint az a 32 éves nő, aki nem merte bevallani a családjának, hogy újra veszített a VB fogadásokon, ezért öngyilkos lett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez