Japán és Dél-Korea ölelgeti egymást

A „free hug” nálunk sem egy ismeretlen fogalom és néha bizony mi is arra „kényszerülünk”, hogy megöleljünk egy kedves idegent az utcán. Japán fiatalok az ölelkezést Dél-Koreában kezdeményezték. Ők unják már a vitákat.

 

 

 

 

 

Japán és Dél-Korea lakóinak viszonya sosem volt viharoktól mentes és bizony ma is sok olyan szélsőséges vélemény van mindkét oldalon, amelyik egy-egy okból kifolyólag nem szívleli, vagy nem látja szívesen hazájában a szomszédos ország lakóit. Dél-Korea mindazonáltal nagyon népszerű a japánok körében, főleg ha vásárlásról van szó. Dél-Korea ugyanis nem csak olcsó, de közel van és minden üzlet japán eladóval várja őket. Egyes japánok társadalmi büszkeségből nem nézik jó szemmel, hogy sok japán Koreába viszi a pénzt. Dél-koreaiak egy része pedig úgy véli: nincs szükség a japánok pénzére.

A különböző vitákat kiváltó felhangok persze nem minősítik a többséget, legalábbis erre hívják fel a figyelmet azok a fiatalok, akik Koreában „ingyen ölelés” megmozdulásukkal kívánják bebizonyítani, hogy szeretik Dél-Koreát és az embereket.

A fiatalok ingyen ölelésben részesítették a járókelőket, mindenkit arra buzdítva, hogy legyen vége a vitáknak és mindenki szeresse a másikat mindkét oldalon. A dél-koreai fiatalok viszonozták a gesztust, legközelebb ők ölelgették a japánokat Tokióban.

{youtube}pzaO6kxb-6g{/youtube}

{youtube}dApJYvSTmcU{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez