Karperec a turistáknak Thaiföldön?

“Elektronikus karperecet kaphatnának a turisták Thaiföldön”- vetették fel a rendőrök azt követően, hogy két brit fiatal megöltek egy szigeten. A tetteseket most sem találják. Az idegenforgalmi miniszter szerint a karperec a jövő zenéje, egyelőre karszalagot akarnak bevezetni a turisták számára Thaiföldön.

 

 

 

A karszalagon feltüntetnék a turista útlevélszámát, valamint azt, hogy melyik hotelben lakik. Erre azért van szükség, mert a fiatal turisták jelentős része úgy berúg, vagy annyira belövi magát minden este, hogy képtelen hazatalálni.

A fiatal brit párt is hajnalban ölték meg Koh Tao szigeten. A lányt megerőszakolták és agyonverték. A segítségére siető fiút vízbefojtották a turistaparadicsomban. Thaiföldön bírálják a rendőrséget, amely több mint két héttel az eset után még semmit sem tud arról, hogy kik a brit pár gyilkosai?

A rendőrök ezért találták ki az elektronikus karperecet a turisták számára, de ezt egyelőre elutasította az idegenforgalmi minisztérium. “A turisták nem szabadlábon levő bűnözők.” Ehelyett a karszalagot javasolja az idegenforgalmi minisztérium. A szállodákban ezért sem lelkesednek, mert szerintük elriasztja az ügyfeleket.

Thaiföld GDP-jének 10%-a turizmus, vagyis ez az ország legfontosabb üzleti tevékenysége. A politikai zűrzavar és a katonai hatalomátvétel miatt visszaesett a turizmus. A negatív hírverés a fiatal brit pár megmagyarázatlan halála miatt egyáltalán nem segítette Thaiföldet abban, hogy újra a Mosoly országa legyen a világ turistái számára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez