90 éve házas a világ legidősebb házaspárja

A boldog indiai házaspárnak van oka az ünneplésre. Ők a világ legidősebb házaspárja, életkoruk összesen 211 év. Ráadásul születésnapjukat egy napon ünneplik.

 

 

 

 

A férj és feleség, akik saját magukat tartják a világ legidősebb házaspárjának, közösen ünnepelték születésnapjukat. Együttes életkoruk 211 év. Karam Chand, aki közel 90 éve él feleségével, 109 éves, míg Kartari 102 lett most. A pár közös születésnapját a 4 nemzedéket átölelő családdal együtt ünnepelték a múlt héten.

Elmondásuk szerint 1925 decemberében házasodtak össze, miután tizenévesen megismerkedtek egymással Indiában. Fiúk Paul Chand azt mondja: büszke arra, hogy a szüleik közel egy évszázada ünneplik a házasságukat.

“Ez különleges nap mindannyiunk számára, hiszen mind össze tudtunk jönni. Minden rokon iderepült, hogy együtt legyünk. Az embereket annyira lenyűgözték a szüleim, hogy mindig megkérdezik: Mit esznek? Mitől maradtak ilyen egészségesek? Azt szoktam mondani: ha tudnám, én is mindig azt enném! Amikor megkérdezik, mitől ez az egészséges élet, általában azt felelem, hogy az elmúlt 20 évben stressz-mentes életet élnek.”

Az idős Chand a közelmúltban azt mondta: “Azt lehet enni és inni, amit akarunk. Csak tudni kell mértéket tartani. Soha nem tartott vissza semmi attól, hogy élvezzem az életet.”

A nyugdíjas férfi minden nap elszív egy szál cigarettát vacsora előtt, és iszik egy kis whiskyt vagy konyakot 3-4 alkalommal egy héten.

„Mindig is jó minőségű ételeket ettünk, semmi mesterséges nincs az étrendünkben. Szeretjük a vajat, a tejet, a friss joghurtot. Tudjuk, hogy ez a hosszú életű házasság áldás, és készen állunk mindenre, ha eljön az idő. Ez mind Isten akarata, és tényleg jó életet éltünk. Mindig jól kijöttünk egymással és családcentrikusak vagyunk.„

A Chand házaspár Angliába költözött 50 évvel ezelőtt. A párnak nyolc gyermeke, 27 unokája és sok nagyszerű ükunokája van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez