A bátor lányok visszavágtak az indiai erőszakoskodóknak

Két nővér az övét lecsatolva védekezett három férfi támadása ellen a buszon, ahol az utasok nagy része nevetgélt és egyáltalán nem segített. Történt mindez Delhiben, ahol két éve egy csoportos nemi erőszak után kidobták a lányt a buszból, aki aztán belehalt a sérüléseibe.

Egy utas videót készített a testvérpár bátor védekezéséről: a 19 és 22 éves lány épp az iskolából tért haza a buszon, amikor megtámadták őket. Látva a lányok harcos ellenállását, a három férfi elmenekült. Hála a videónak a rendőrök azonosították őket. Hamarosan el is fogták a három férfit, aki két lányt a buszon próbálta megerőszakolni.
Indiában ugyancsak megszigorították a törvényeket azt követően, hogy egy hattagú társaság megerőszakolt egy lányt a buszon. Miután a lány meg is halt, a tetteseket igen súlyos büntetéssel sújtotta a bíróság. A csoport vezetője még a vizsgálati fogság idején felkötötte magát. Korábban a közvélemény enyhén ítélte meg a nemi erőszakot, és a nők többsége ezért nem is mert bejelentést tenni. Most változni látszik a helyzet legalábbis a fővárosban és a nagyobb városokban. A nők bátran szembeszállnak az erőszakoskodó férfiakkal, akik ettől megriadnak és elfutnak. A törvényhozás jelentősen szigorította a nemi erőszak büntetési tételeit, így már a megkísérelt szexuális erőszak is komoly börtönbüntetéssel járhat Indiában, ahol mindeddig ez bocsánatos bűnnek számított.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez