Sólymokat is bevetnek a mekkai zarándoklaton

Pontosabban reméljük, hogy nem. A Black Hawk szállító- és mentő helikopterek ugyanis vészhelyzet esetére állnak készenlétben. Összesen 18 darab géppel, köztük több S701-essel szállna be a szaúdi biztonsági légiparancsnokság, ha ilyen állna elő.

A szaúdi hatóságok azt mondják, a szükséghelyzet, amelynek esetén bevetnék a Sólymokat és a 450 készenlétben álló katonát, egyebek mellett esetleges terrortámadást jelent. A helikoptereken hőkamerák is vannak, meg lőállás is – mondta az Arab News-nak Muhammad Eid Al-Harbi tábornok, a biztonsági repülőszolgálat parancsnoka.

A Sólymok szükség esetén sebesülteket szállítanának, ők vinnék a mesterlövészeket mondjuk egy merénylet vagy túszdráma helyszínére, velük hatolnának be a kritikus területre és szállítanák el a kiszabadított túszokat, és ugyancsak ők biztosítanák a terepet a rendőröknek. Készek a feladatra – mondja a tábornok.

De vészhelyzet nélkül is ott köröznek a három különböző katonai támaszpontról felszálló fekete helikopterek Mekka, Medina és a szent helyek fölött: óránként veszik szemügyre ezeket a levegőből.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez