Bahrein is búcsút inthet a piának?

Ma az Öböl térségéből Bahreinbe járnak azok, akik inni vagy szórakozni akarnak. Főleg a teljesen “száraz” Szaúd-Arábiából és Kuvaitból kelnek útra ide hétvégenként sokan. Szinte korlátok nélkül lehet ugyanis alkoholt vásárolni, és az éjszakai élet sem csendes. Most azonban ez változhat.

Józan országot akarnak a bahreini parlamenti képviselők. El is határozták, hogy fokról fokra betiltatják a királyságban az alkoholt, amely szerintük a prostitúcióval és a mocsokkal áll rokonságban. Felszólították hát a kormányt: hozzon intézkedéseket, határozza meg a menetrendet, mikorra kell teljesen eltűnnie a szesznek az országból.

Ez már nem az első ilyen kísérlet. 2010-ben egyszer már nekifutottak, de akkor a felsőház megvétózta a javaslatot – emlékeztet a Gulf Daily News. Most az alsóház elnöke azzal indokolta az indítványt, hogy az alkohol iszlám-ellenes, és szabados viselkedéshez vezet. Bahrein szerinte megsérti az iszlám törvényeit. Az alacsonyabb kategóriájú szállodákban egy ideje már tilos az élőzene és a szesz, de szerinte szélesebb, mindent átfogó tiltásra van szükség. És egyben azzal vádolta, igaz, csak általánosságban a rendőröket, hogy hasznot húznak az alkoholeladásból és a prostitúcióból. Veréssel kényszerítik szexre a nőket, segítenek a lánykereskedelemmel foglalkozó bangladeshieknek, ráadásul a melegeket is hagyják szabadon sétálni Adlijában, a főváros szórakozónegyedében. Részeg nők és férfiak mászkálnak a hajnali órákban, és a legkisebb tekintettel sincsenek arra, hogy a viselkedésükkel megbánthatnak másokat – teszi hozzá egy másik képviselő.

A bahreini képviselők mostani kampánya nem egyedülálló a térségben. Konzervatív hullám indult útjára: Katarban a helyi öltözködési kódex betartására kényszerítenék a külföldieket, Kuvaitban pedig a bikini betiltásán dolgoznak.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez