Így próbálja megtéveszteni az ISIS a harci repülőket

Új taktikát vetettek be az ellenük alakult koalíció légitámadásaival szemben a dzsihádisták. Régi autógumikat égetnek, hogy a füsttel álcázzák a helyzetüket.

Az ötlet Szaddam Huszein egykori tisztjeitől jöhet – véli az iraki védelmi minisztérium szóvivője. A hadseregtábornok az Al Arabiyának azt mondta: annak idején a néhai elnök hadserege használta ezt a módszert, igaz, nem túl nagy sikerrel. Szerinte az akkori, 2003-as amerikai invázió idején a taktika része volt az olajkutak felgyújtása is: ezekből aztán hónapokig dőlt a füst, beborítva még a szomszédos országokat is. 

A szóvivő úgy véli: most nem lesz túl sikeres a gumiégetés,  a mai harci gépeket már olyan radarokkal szerelték fel, amelyek rossz látási viszonyok esetén is képesek megtalálni a célpontokat.

A Pentagon közben azt közölte, hogy a hét végén friss erőkkel folytatódtak a légicsapások, Irakban és Szíriában egyaránt. Irakban támadó- és vadászgépeket vetettek be, a holland légierő támogatásával. Szíriában hat támadást hajtottak végre bombázókkal és vadászgépekkel, négyet közülük az ostrom alatt álló Kobane fölött.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez