Már az ötödik indonéz merénylő halt meg az IÁ katonájaként

Irakban szombaton az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik indonéz tagja követett el öngyilkos robbantásos merényletet – jelentette kedden az iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai honlap. Ő már az ötödik indonéz volt az idén, aki az IÁ oldalán életét vesztette.

A merénylő a maga vezette és robbanószerrel megrakott teherautót robbantotta fel az iraki hadsereg egyik támaszpontján, Tikrít város peremén. Az indonéz rendőrség közölte, hogy vizsgálja az esetet, meg akar győződni arról, hogy az illető valóban indonéz volt, és ha igen, akkor ki – közölte a SITE.

Az IÁ készített fényképeket a támadásról, közzétette a hozzá közel álló egyik honlapon, majd a SITE is közölte azokat. A fotókon az indonéznek kinéző merénylő a Koránt olvassa, mellette áll két másik férfi, a kép aláírása pedig: “Egy mártíromságot kereső testvér társaival az Iszlám Államtól”. Majd a többi képeken látható, amint a teherautó felrobban.

Feltehetőleg ő már a második indonéz volt, aki öngyilkos merényletet követett el az IÁ oldalán Irakban. Az indonéz sajtó szerint az első eset februárban történt, de a rendőrség ezt nem erősítette meg.

Az AFP hírügynökség szerint félő, hogy az IÁ-hoz csatlakozó európaiak, illetve délkelet-ázsiaiak az iszlamista szélsőségesek új generációjának megjelenését jelentik, amelynek tagjai hazájukba visszatérve is elkövetnek majd terrormerényleteket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez