Kihúzzák a bajból a nigériai légitársaságokat

Nigéria központi bankja 500 milliárd naira (3,3 milliárd dollár) összegű segélyt nyújt az anyagi problémákkal küzdő légitársaságoknak.

A márciusban bejelentett támogatást eredetileg arra szánták, hogy fejlessze az enegriaszektort. A nyugat-afrikai ország légiipara gyorsan nőtt az elmúlt években, de néhány légitársaság komoly adósságot halmozott fel. Az üzemanyagár is egyre magasabb lett.

2009 augusztusában a Nigériai Központi Bank 400 milliárd nairát adományozott öt banknak, hogy megmentse azokat az összeomlástól.

„A szóban forgó légitársaságok mindegyike részesül az 500 milliárd nairás segélyből, és így törleszthetik a bankoktól kapott hitelüket, vagyis csökkenthetik adósságukat. Remélhetőleg ezzel a lépéssel meg tudjuk akadályozni egy pénzügyi válság kialakulását a légiiparban” – nyilatkozta a Központi Bank szóvivője, Mohammed Abdullahi.

Tavaly a nigériai Eagle Airlines felfüggesztette a hosszú és veszteséges, Nagy-Britanniába és Dél-Afrikába induló járatait, hogy inkább a belföldi járatokra fókuszáljon.

Forrás: BBC

Szerkesztette: Szűcs Anna – AHU

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez