Kivégeztek egy algériai tisztet a sivatagban

Terroristák kivégezték azt az algériai vámtisztet, akit még júniusban ejtettek foglyul, miután megtámadtak egy rendőrök által ellenőrzött határátkelőt.

Az akkori támadás során tizenegy rendőr halt meg. A támadást az „Al-Kaida az Iszlám Maghrebben” (AQIM) szervezete vállalta magára, akik feltehetően hétfőn vagy kedden végezhetek a tússzal, a szaharai sivatagban. Az al-Kaidához közel álló Touaregek az AFP hírügynökségnek megerősítették a hírt, miszerint az AQIM kivégezte a túszt, miután tudomásukra jutott, hogy az algériai hadsereg támadást készít elő ellenük.

Az AQIM Észak-Afrikában működő terrorszervezet, amely szoros kapcsolatban van az Osama Bin Laden által irányított Al-Kaidával. Főleg a sivatagos területeken – az algériai, mauritániai, mali-i és a nigeri határokon – működnek, ahol rendszeresen összecsapnak a helyi rendvédelmi erőkkel, mint ahogyan azt tették tegnap is Mauritániában. Folyamatos rettegésben tartják a helyi lakosságot, és nyugati túszokat ejtenek, akiket magas váltságdíj fejében engednek csak szabadon (ld. a spanyol önkéntes segélymunkásokról szóló hírt).

Az AQIM legutóbb egy francia humanitárius segélymunkást fejezett le, miután francia kommandósok és mauritániai katonák megpróbálták kiszabadítani a 78 éves Michel Germaneau-t, de sikertelenül.

forrás: news24

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez