Tunéziai miniszterek pártfordulása

Tunézia, Tunisz – Hétfői megalakulása, keddi válsága, és a szerdai halasztás után ma összeül a tunéziai átmeneti kormány. A kabinet ellen folyamatosan tüntetnek. Az emberek nem bíznak abban, hogy pár hete még Ben Ali híveinek számító kormánytagok képesek lesznek a demokrácia szabályai szerint dolgozni.

Szakadatlanul tüntetnek Tunisz belvárosában az emberek. Teljes és azonnali szakítást követelnek Ben Ali rendszerével és pártjával. A hétfőn kihirdetett nemzeti egységkormányból keddre négyen kiléptek, éppen azért, mert több korábbi miniszter megőrizhette tisztségét.

A szerdáról csütörtökre halasztott első minisztertanács elkezdése előtt nem sokkal a francia AFP hírügynökség névtelen forrásra hivatkozva tudatta, hogy az ideiglenes államfő és a kormányfő példáját követve minden miniszter kilépett Ben Ali pártjából az RCD-ből. A kormánytagok nyilván ezzel a gesztussal igyekeznek csillapítani a kedélyeket és az őket ért kritikákat.

A kormány első ülésének napirendjén várhatóan döntenek az általános amnesztiáról és megszüntethetik az állam és a RCD közötti összefonódásokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez