Csak a halott ellenség a jó ellenség Elefántcsontparton?

Elefántcsontpart, Abidzsán – Az ENSZ Emberjogi Főbiztosságának munkatársai több mint 100, temetetlen holttestet találtak Elefántcsontparton. Az etnikai tisztogatásban valószínűleg libériai zsoldosok is részt vettek.

Az ENSZ Emberjogi Főbiztosságának szóvivője, Rupert Colville elmondta, hogy az elmúlt 24 órában több mint 100 holttestet találtak az ország nyugati részén. Az áldozatok a vizsgálatok eddigi adatai szerint etnikai tisztogatásban vesztették életüket. Blolequin városában 40 tetemet fedeztek fel. A mészárlást valószínűleg libériai zsoldosok követték el. Egy másik városban, Guiglóban több mint 60-an haltak meg. Több áldozatot élve megégettek, míg másokat kútba dobtak. A szembenálló felek egymást okolják a vérontásért, amelyben a Nemzetközi Vöröskereszt jelentései szerint már ezrek vesztették életüket.

Ouattara korábban azzal vádolta meg a hatalmához foggal-körömmel ragaszkodó Laurent Gbagbót, hogy libériai zsoldosakat toborzott a piszkos munka elvégzésére. Nemzetközi jelentésekből viszont az derül ki, hogy mind a két oldal törzsi milicistákkal áll kapcsolatban, akiket az előző polgárháború után nem fegyvereztek le. Vagyis mindkét oldalon vannak bűnösök.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez