Halálos házomlás Nigériában

Nigéria, Lagosz – Kártyavárként dőlt össze egy négyemeletes épület Nigéria gazdasági központjában, Lagoszban. Az épület a város szívében található Idumota üzleti negyedben állt. A mentőegységeknek 30 embert sikerült kiemelniük élve a törmelék alól.

 

 A nigériai katasztrófa védelmi ügynökség (NEMA) emberei hat holttestet találtak a romok alatt. A mentőakciót azonban az omlásveszély miatt átmenetileg le kellett állítani. A hatóságok azt mondták, hogy az épület szerkezete elavult, de a katasztrófa pontos okát egyelőre nem tudták megállapítani. Azt mindenesetre közölték, hogy a felelősség valószínűleg az építőket terheli. Az épület földszintjén üzletek és raktárak, a felső emeleteken pedig lakások voltak. Azt nem lehet pontosan tudni, hogy a katasztrófa idején hányan tartózkodtak a házban.

 Nigériában gyakoriak az ehhez hasonló balesetek. A kivitelezők gyakran nem tartják be a szabályokat és az előírásokat. Sokszor spórolnak vagy gyengébb minőségű alapanyagokat használnak az építkezéseken. Idumota negyed egyébként a legfelkapottabb, legforgalmasabb része a városnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez