Félszáz halott a kongói repülőgép katasztrófában

Kongói Demokratikus Köztársaság, Kinshasa – Leszállás közben rossz időjárási körülmények közepette zuhant le egy Boeing 727-es Kongóban. Az utasszállító repülőgépet egy helyi légitársaság üzemeltette. Legalább 50 ember életét veszítette a szerencsétlenségben.

 

 

A szerencsétlenség a kinsangani nemzetközi repülőtéren történt. A Hewa Bora légitársaság vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a repülőgép leszállás közben zuhant le. Lambert Mende kormányszóvivő azt mondta, hogy a mentési akcióban 40 túlélőt emeltek ki a roncsokból. A légitársaság információi szerint 53 ember veszítette életét a szerencsétlenségben. A baleset körülményeiről nem adtak ki további információkat az illetékesek. Azt sem tudni pontosan, hogy hányan tartózkodtak a gépen. A mentési munkálatok tartanak, a hatóságok jelezték a halálos áldozatok száma emelkedhet.

 

A Hewa Bora légitársaság rendkívül rossz biztonsági mutatókkal rendelkezik, csak úgy mint, az összes kongói repülős cég. Az Európai Unió nem véletlenül tiltotta ki őket a tagállamainak a légteréből. A légitársaság két Boeing 727-essel rendelkezett, amiket korábban utasszállítógépekké alakítottak át és így 142 utas befogadására alkalmasak. A légitársaság kizárólag Kongóban repül.

 

A Kongói Demokratikus Köztársaságban gyakoriak a légi szerencsétlenségek. Az ország légitársaságainak a repülőgép flottája elavult gépekből áll és a karbantartásukkal is gond van. Kongóban nincsenek utak és a vasút hálózat sincsen kiépítve. Az országban a legnépszerűbb közlekedési forma a vízi- és a légiközlekedés.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez