Szerencsés csillagzat- az elnök és az ezotéria Algériában

Algéria, Algír – Nappal szunnita, éjszaka szufita, így jellemzik amerikai diplomáciai táviratok Abdelazize Bouteflika algériai elnököt. A most nyilvánosságra került iratok szerint több amerikai nagykövetnek is feladata volt a Boutéflika család portréjának megrajzolása.

 

 Négy amerikai nagyövet, az algíri, a rabati, a tuniszi és a párizsi is feladatul kapta 2008 táján, hogy rajzolja meg Said Boutéflika politikai portréját. Ehhez még egy nyolcpontos eligazítást is kaptak, hogy pontosan mire legyenek kíváncsiak, így például érdekelte a Fehér Házat a Boutéflika testvér politikai ambíciója, szerepe az államszervezetben, szóba jöhet-e mint kijelölt utód. Said Boutéflika 1999 előtt informatikát oktatott az a Bab-Ezzouar egyetemen, szakszervezeti aktivista és gyakori vendég szélső-baloldali környezetben. Most hivatalosan elnöki tanácsos, de az nem világos, hogy pontosan mi is a szerepe.

Politikai portrét kellett rajzolni az algériai államfőről, Abdelazize Boutéflikáról is. Egy 2007-es távirat említi, hogy az elnök vonzódik a miszticizmushoz. Ez felkeltette az amerikai diplomácia érdeklődését is. Ez alapján született meg az az üzenet, hogy Boutéflika nappal szunnita, éjjel szufita. A szufisták döntő többségükben az iszlám követőinek vallják magukat, illetve erősen misztikus jellegű irányzatokként az iszlám ezoterikus igazságát hirdetik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez