Szigorúan ellenőrzött választás Tunéziában

Tunézia, Tunisz – Több száz megfigyelő is készül a vsárnapi tunéziai alkotmányozó nemzetgyűlési választásra. A helyi civilek mellett az európai intézmények és több ország választási szakértői is a helyszínen figyelik az eseményeket.

 

Feszültséggel teli a várakozás a vasárnapi alkotmányozó választás előtt Tunéziában. Évtizedek óta nem rendeztek szabad voksolást az országban. Az emberek közül sokan most is attól tartanak, hogy elcsalják,meghamisítják az eredményeket.Ezt a félelmet erősíti a mérsékelt iszlamista párt, az Ennahda nyilatkozata is. Ebben a párt azt közli, ha csalás lesz, az utcán folytatják híveikkel a forradalmat.

 A tisztességes és átlátható voksolás érdekében a tunéziai választási szervezet számos megfigyelőt küld a választókörzetekbe, hogy elejét vegyék az esetleges csalásoknak. Mozgósították a hadsereget is, amely a szavazókörök biztonságára ügyel majd. Az Európai Unió több mint 150 szakértővel segíti a választások tisztaságát, sokan már szeptember óta Tunéziában figyelik a előkészületeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez