A Boko Haram újabb mészárlása Nigériában

Nigéria, Kano – Legalább száz ember meghalt Nigéria északi részén, miután szélsőséges iszlamista fegyveresek megtámadtak több települést. A harcok miatt sok helyi lakos elmenekült. A támadók és a biztonsági erők több órán át harcoltak egymással.

 

 Fegyveresek rohanták le Potiksumát, Yobe tartomány egyik települését, az ország észak-keleti régiójában. Egy helyi lakos azt mondta, hogy a város csatatérré változott. A támadók mecseteket és templomokat romboltak le. Az üzleteket és a boltok zárva vannak. A rendőrség pedig eltűnt a városból. Rengeteg a sebesült és a halott. Az utcákon sok holttest hever szerteszét.

Nem sokkal a Potiksumát ért támadás után, pokolgépeket robbantatok a Maiduguri közelében található Damaturuban. A helyi hatóságok azt jelentették, hogy a biztonsági erők legalább kilenc embert veszítettek. A robbantásos merényletek célpontjai mecsetek és a rendőrkapitányság voltak. A hatóságok nem adtak pontos tájékoztatást a halottak és a sebesültek számáról.

Még ugyanazon a napon, egy öngyilkos merénylő megtámadta a hadsereg egyik központját Miaduguriban. Emellett három elrejtett pokolgépet is felrobbantottak az út mentén. A támadásokban heten megsebesültek.

 A nigériai hatóságok a szélsőséges iszlamista Boko Haramot vádolják a támadásokkal. A Boko Haram egy terrorszervezet, amely Nigéria északi főleg muszlimok lakta régiójában működik. A szervezet azért küzd, hogy a régióban az iszlám törvénykezést, a sáriát vezessék be.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez