Lefejeztek egy etióp nőt Szaúd-Arábiában

A kelet-afrikai nőt gyilkosság miatt ítélték halálra.

A szaúdi belügyminisztérium közleményben tudatta, hogya nőt Hafar al-Batinban végzezték ki. Khadija Mohammed Isa háztartási alkalmazottként  (cselédként) dolgozott az országban és azért ítélték halálra, mert 30 késszúrással megölte munkaadójának három éves kisgyermekét. A szaúdi hatóságok azonban nem adtak több információt a gyilkosságról, ezért azt sem tudni, hogy az etióp nő miért ölte meg a kisgyereket.

A közel-keleti országban több mint 2,4 millió külföldi „cseléd” dolgozik, akiket gyakran embertelen munkakörülmények között foglalkoztatnak. Gyakran előfordul, hogy még fizetést sem kapnak.

Szaúd-Arábiában az iszlám jogrend (sária) van érvényben, amely halálbüntettessel sújtja a rablást, a kábítószer kereskedelmet, a gyilkosságot és a hitelhagyást. Nemzetközi civil szervezetek korábban már többször is felemelték a hangjukat a szaúdi igazságszolgáltatás és a tömeges kivégzések ellen, de a szaúdi hatóságok minden esetben elutasították az ellenük megfogalmazott nemzetközi kritikákat. A szaúdi belügyminisztérium korábbi közleményében jelezte, hogy a szigorú büntetésekre azért van szükség, hogy fenntartsák a rendet, a biztonságot és az igazságosságot az országban.

Szaúd-Arábiában az idén több mint 74 külföldi állampolgárt végeztek ki, többségük férfi volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez