Így készül a világ legdrágább fagyija – a negyedmilliós nyalánkság titka

Fekete gyémántnak hívják. De tessék elfelejteni Jókai regényét. Itt most nem szénről lesz szó, hanem madagaszkári vaníliáról, 23 karátos aranyról, és mindjárt megtudják, hogy még miről.

Azért még a gazdag Dubajban sem mindennapi fogyasztásra szánták a világ legdrágább fagyiját. A Scoopi kávézó a Guinness rekordok könyvébe akart bekerülni vele, ahol egyébként már több mint százötven címet birtokol Dubaj. És büszkén jelentették: 3 ezer dirhamért, vagyis negyedmillió forintért elkészült a Fekete Gyémánt.

Az alapja madagaszkári vanília, perzsa sáfrány jön hozzá,  a tetejét pedig itáliai fekete szarvasgomba-csíkok és 23 karátos aranydarabkák díszítik. Vagyis a világ legbecsesebb alapanyagait használták fel hozzá.

A helyi média szerint 5 hétig töprengtek az alkotók azon, mitől lehet a legdrágább egy gombóc fagyi. A dekadens édességet persze Versace által tervezett kehelyben kínálják, Versace kanállal. Ezeket megtarthatja a negyedmilliójáért a vásárló.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez