Divat Bagdadban

Vékony lányok feltűnő designer-ruhákban a kifutón. Csillogás a homályban: pénteken indult az első bagdadi divat-show.

Az egyik rendező, aki maga is divattervező, azt mondja az AFP hírügynökségnek: a cél az, hogy támogassák a kormányt és az irakiakat a nem éppen könnyű biztonsági és politikai helyzetben. A 35 éves Szinan Kamel szerint az üzenet a világnak szól, és azt bizonyítja: Irak még él.

FASHION-IRAQ-SHOW

 

A helyszín a Royal Tulip Hotel. Amit még ma is inkább Rasidként emlegetnek, az eredeti neve után. A hatalmas épületet Szaddam Huszein idejében húzták fel, a megerősített Zöld Zóna határán, Bagdad központjában.

FASHION-IRAQ-SHOW

 

Körülbelül 500-an jelentek meg kiöltözve, hogy megnézzék, amint 16 modell lány felvonultatja hat hazai tervező kollekcióit, miközben hangos keleti zene rengeti meg a falakat. A legtöbb ruha változat volt valamilyen hagyományos arab témára. Például a kockás kefije anyagra, a amiből a tradicionális, fejre tekert sálak készülnek. Talán ez a kollekció volt a legnagyobb siker az AFP szerint.

FASHION-IRAQ-SHOW

“Nem látunk gyakran ilyesmit. Ez az első divatbemutató az életemben, és jó érzés, hogy van” – mondja Mohamed al-Hamdani fiatal jogász, divatosra vágott hajjal és bajusszual, farmerben és tengerészkék zakóban.

FASHION-IRAQ-SHOW

 

A szervezők és a látogatók egyaránt úgy vélik: jó, hogy az esemény, ami Bagdad legnagyobb divatshow-ja volt az elmúlt években, kiszakította őket egy kicsit a mindennapokból. A konfliktusból, amely valamilyen formában az egész országot érinti.

A bemutató napján éppen Tikritért folyt elkeseredett hatc, 160 kilométerre délre Bagdadtól.

FASHION-IRAQ-SHOW

FASHION-IRAQ-SHOW

FASHION-IRAQ-SHOW

FASHION-IRAQ-SHOW

FASHION-IRAQ-SHOW

FASHION-IRAQ-SHOW

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez