Sziget, csak nőknek Dubajban

Saját szigetet akarnak a nők Dubajban, hogy zavartalanul lubickolhassanak. Egyelőre azonban be kell érniük az egyik nagy strand női napjaival. De nem adják fel.

A világ legmagasabb tornya és a világ legnagyobb mesterséges szigetei mellett Dubajé lehet a világ első csak-nőknek szigete is. Legalábbis ebben reménykednek a kezdeményezés kitalálói. Akik most nem örülnek annak, hogy arra a helyre, ahol most strandolhatnak, bárki ráláthat a szomszédos lakópark erkélyeiről vagy a környéken folyó építkezésekről. Sokan 500 dirhamot, vagyis majdnem 40 ezer forintot is hajlandóak lennének áldozni arra, hogy exkluzív (értsd: férfiakat kizáró) helyen napozhassanak.

De vannak, akik szerint fizetni ezért szóba sem jöhet. Egyikük, Nisrin Al Harmoodi azt mondja a  Khaleej Times-nak: nőként joguk van ahhoz, hogy ilyen létesítményeik legyenek. Ráadásul nemcsak muszlim nők támogatják az ötletet, hanem Dubajban élő külföldiek is.

Ma csak női napok vannak, azok is csak egy helyen, az Al Mamzar Beach Parkban, kétszer egy héten: hétfőn és szerdán. Ez azonban kicsit távol fekszik. Korábban a Jumeirah Beach Parkban is volt ilyen lehetőség, de ott most csatornaépítésbe kezdtek. A nyár viszont tombol, a nők a vízbe akarnak menni, és saját szigetet követelnek maguknak Dubajban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez