Jackie a második legjobban fizetett színész

Jackie Chan a Forbes magazin szerint a második legjobban fizetett színész a világon. Az ázsiai előadók körében ő az első- derül ki a Forbes magazin éves rangsorából.

Chan 50 millió dollárt kaszált a múlt évben, ezzel lett a második a világon. A Forbes listáján Robert Downey Jr. az első. Három további ázsiai csillag -bollywoodi színészek- is szerepel a listán, ők a top 10-ben vannak. Ez volt az első alkalom, hogy a Forbes számba vette a nem hollywoodi színészeket.

Amitabh Bachchan, Salman Khan és Akshay Kumar mind megelőzték az olyan amerikai színészeket, mint Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio, vagy Johnny Depp.

Downey Jr. vezette egyébként a listát három egymást követő évben. Az Vasember és a Bosszúállók sztárjának 80 milliót hozott az elmúlt 12 hónap, kiütve több olyan hollywoodi óriást a nyeregből, mint Vin Diesel, Bradley Cooper és Tom Cruise.

Nagy meglepetést okozott, hogy a Forbes ezúttal nem hagyta figyelmen kívül a nemzetközi filmipar szereplőit sem. Így kerültek előtérbe az ázsiaiak, és az ázsiai filmipar, aminek bevételeiről igen keveset hallunk.

Minden idők legsikeresebb bollywoodi filmje például a tavalyi PK, ami 120 millió dollárt hozott a konyhára. A legtöbb bevételt hozó kínai film az idei Monster Hunt, ami 290 milliós bevétellel büszkélkedhet. Hollywood legtöbb bevételt hozó filmje a 2009-es Avatar, ami megdöbbentő 2,78 milliárd dollárt szerzett.

Downey Jr. 80 milliós jövedelmének nagy részét az 1,39 milliárdos bevételt elért Bosszúállók: Ultron kora című filmjének köszönheti.

A hongkongi színész Jackie Chan (61) keleten és nyugaton is nagyon népszerű. Az 50 milliós fizetést a legutóbbi Dragon Blade című film, illetve a neve alatt futó ruházati cikkek és mozilánc hozta. Állítólag Jackie Chan egy interjúban kijelentette: szívesen eljátszaná a Vasember szerepét, Robert Downey Jr. helyett. Persze lehet, hogy csak viccelt, de sok rajongót lázba hozott.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez