Csak 6 hónapot kapott Jackie Chan fia

6 hónapos börtönbüntetésre ítélték a híres kínai sztár, Jackie Chan fiát. Hivatalosan a múlt hónapban emeltek vádat ellene kábítószer-használat miatt.

Jaycee Chan apjához hasonlóan szintén énekes és színész. Már őrizetben van egy ideje, valamikor a jövő hónapban engedik el.

A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények különösen szigorú büntetéseket vonnak maguk után Kínában. Az ilyen vádak alapján akár halálbüntetés is adható, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. Jaycee elvileg azért kapott ennyire enyhe ítéletet, mert bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban, illetve segített a hatóságoknak más bűncselekmények megelőzésében.

Jaycee apja, Jackie Kína drogellenes nagykövete volt 2009-ben. A Weibo-n írt nyilatkozatában azt mondta „nagyon dühös, és nagyon megdöbbent”. Augusztusban azt írta, hogy szégyenli fia tetteit, és úgy gondolja, ő megbukott, mint apa.

A 32 éves fiút a tajvani filmsztárral Kai Ko-val tartóztatták le, miután egy lábmasszás-szalonban marihuánás cigarettát szívtak. Később a rendőrség 100 gramm marihuánát talált Jaycee otthonában. Ko-t két hét fogva tartás után engedték szabadon.

A kormány egyébként tavaly indított egy széleskörű razziát a prostitúció és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény ellen, melynek keretében számos népszerű sztárt tartóztattak le. Köztük vannak híres filmrendezők, forgatókönyvírók, színészek is. A kínai állam később arra kérte a TV csatornákat, hogy azok művét, akiket kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel vádolnak, ne adják le a TV-ben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez