30 ezer forint három narancsléért

A hely, ahol a legolcsóbb lakás is több száz millió forintba kerül, és ahol három narancsléért 30 ezer forintot számolnak fel. Dr. Kiss Róbert Richard, az Inforádió Világszám műsorvezetője nem rég ért haza Monacóból, élményeiről pedig a hallgatóknak is beszámolt.

Monaco legdrágább ingatlanja 300 millió euró, tehát durván 100 milliárd forint. A lakás egy épület tetején helyezkedik el kékes színű falaival. A műsorvezető szerint nem nagyon illik a környezetbe a drapp színű tetők mellé, de az biztos, hogy kiemelkedik a többi ingatlan közül. A panoráma kiváló, medencével és csúszdával is rendelkezik, valamint komoly parkoló rendszerrel – olvasni a kozepsuli.hu és a Világszám.hu oldalán.

A legolcsóbb lakás pedig 400 millió forinthoz közelít.

„De hát.. bocsánat ingatlan. Láttam olcsóbbat is, mégpedig parkolóhelyet. Egy parkolóhely az 400 ezer euró, tehát durván 125 millió forint.” – jegyezte meg a műsorvezető.

Rengeteg hotel és luxusautó, még sem minden tökéletes. Az árak olykor nem a minőséget tükrözik, legalábbis ennyi pénzért az ember olykor már nagyobb dolgokra számítana. Nincs mit szépíteni, itt lényegében minden drága.

A műsorvezető még azt is elmesélte, hogy korábban betértek egy nagyon neves bárba, ahol 30 ezer forintért rendelhettek három narancslét.

”A barátomnak gyöngyözött a homloka. Mondta, hogy utoljára középiskolás korában izgult amiatt, hogy nem fogja tudni kifizetni az üdítőjét, mert egész életében azért dolgozott, hogy ne kelljen aggódnia, ha bemegy egy étterembe.” – mesélte a műsorvezető.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez