Az álomutazás: Madeira- és az Azori-szigetek

Dr. Kiss Róbert Richard szombat délelőtt egy rövid utazásra invitált minket a Portugáliához tartozó Madeira- és az Azori-szigetekre. Az Inforádió Világszám című adásában betekintést nyerhettük e gyönyörű (és relatíve közeli) tájra.

Pénteken még Portugáliába kalauzolt minket a műsorvezető, de másnap már tovább is álltunk a közeli szigetcsoportra, melyek igazán különleges élményt nyújtanak elképesztő tájaival és szinte mindig kedvező időjárásával.

Bár első ránézésre egy kisebb területről van szó, ahogyan az dr. Kiss Róbert Richard is kiemelte, azért elég sok időbe is telhet, míg bejárjuk a mesés szigetet. A mindössze 57 kilométer hosszú és 30 kilométer széles sziget hegyekkel és dombokkal van tarkítva, a legmagasabb pont 1810 méteres, ahova, ha ellátogatunk, érdemes pulóvert is vinnünk (szerencsére máshova már nem).

Ezután továbbindulunk az Azori-szigetekre, amely Észak-Amerika és Európa között található. Többek között az Azori-szigetekre is szokták mondani, hogy a legendás Atlantisz romjai találhatóak itt. Erre ugyan konkrét bizonyítékunk nincs, arra viszont egyértelműen van, hogy igazán érdemes ellátogatni ezen mesés szigetcsoportra. Ide talán azoknak érdemes a legjobban elmenni, akik nincsenek oda a hőségért és a tikkasztó melegért, ugyanis mind nyáron, mind télen kellemes, élhető időjárással fogunk találkozni. Természetesen azonban az időjárás mellett csodás tájakkal, izgalmas ételekkel és igazán különleges atmoszférával gazdagodhatunk.

 

Fotók: Wikipedia

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez