Ő Szaúd-Arábia első tiszteletbeli konzulasszonya

Hala Waleed Juffali az aprócska karibi szigetországot, Saint Luciát képviseli mostantól Dzsiddában, Szaúd-Arábia tengerparti nagyvárosában, tiszteltbeli konzulként. A királyság történetében most először neveztek ki nőt ilyen posztra.

A 617 négyzetkilométeres és 200 ezernél kevesebb lakost számláló miniország Dzsiddából szeretne nyitni a Közel-Kelet felé. És ennek már nincs is semmi akadálya: a szaúdi hatóságok elfogadták Juffali kinevezését, és november első napján már meg is nyitott a konzuli iroda.

A fiatal nő nem felkészületlen: elutazott Saint Luciába, találkozott magasrangú kormányhivatalnokokkal, helyi hatóságok és szervezetek képviselőivel, ismerkedett az üzleti élet szereplőivel és az ottani életstílussal – írja a Saudi Gazette.  Melynek főszerkesztője egyébként szintén nő, és szintén pionír a maga területén, a kinevezéséről annak idején ITT írtunk.

A konzulasszony már meg is kezdte a munkát: most éppen workshopot szervez a szaúdi utazási irodáknak és légitársaságoknak. Az egykori brit gyarmat 1979-ben nyerte el teljes függetlenségét, és ma kedvelt nászutas-célpont, egyike a világ legszebb búvárhelyeinek. De a fehér homokos strandok mellett esőerdők, történelmi emlékek és vibráló koncertek is várják a turistákat. Ráadásul két Nobel-díjas tudóssal is büszkélkedhet a kis karibi Saint Lucia.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez