Nicsak, ki csempész itt drogot?

Az amerikai hatóságok őrizetbe vették Haitin a venezuelai elnök két hozzátartozóját, akik a gyanú szerint 800 kilogramm kokaint akartak az Egyesült Államokba csempészni – jelentette csütörtökön a CNN amerikai hírtelevízió.

Az amerikai kábítószer-ellenes hivatal (DEA) információira hivatkozó tájékoztatás szerint Nicolás Maduro feleségének, Cilia Floresnek a két unokaöccséről van szó. A két férfit még kedden fogták el a haiti fővárosban, Port-au-Prince-ben, és New Yorkba vitték őket. A The Wall Street Journal című amerikai napilap úgy értesült, hogy a venezuelai elnök rokonait csütörtökön bíróság elé állítják.

Az AP amerikai hírügynökség szerint az eset minden bizonnyal tovább élezi a Caracas és Washington közötti feszültséget. Diosdado Cabello venezuelai házelnök az állami televíziónak szerda este adott nyilatkozatában a két unokaöcs ügyének említése nélkül arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok megpróbálja destabilizálni Maduro kormányát a három hét múlva esedékes parlamenti választások előtt.

A venezuelai first lady politikus és ügyvéd, korábban a nemzetgyűlés elnöke volt. Maduróval 2013-ban, nem sokkal az elnök hivatalba lépése után kötött házasságot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez