A világ egyetlen úszó nemzeti parkja

Indiába Manipur államának területére utazni mindig izgalmas, ugyanis ott található az ország egyik legfestőibb környezete. Az ikonikus Loktak-tóról sokat lehetett már hallani, ami India legnagyobb édesvízi tava.

Az turisták azért szeretik ezt a tavat, mert a tó olyan dús vegetációval rendelkezik, hogy a növényzet úszó tőzegmoha szigeteket alkot, ami különösen látványossá teszi. Ezeket helyi nyelven Phumdisnek nevezik.

Keibul-Lamjao-national-park-manipur

Nagyon kevesen ismerik azonban a tónál található Keibul Lamjao-t, ami az egyetlen úszó nemzeti park a világon. A zöld terület, amit csak kenukkal lehet megközelíteni a Loktak tó közepén található. A nemzeti park ad otthont például a sangai-nak, avagy a líraszarvasnak. Az állat nagyon fontos része a helyi szociokulturális életnek. Még egy fesztivál is van, melyet az állatról neveztek el. 2014-es adat szerint 204 szarvas él itt.

A Keibul Lamjao Nemzeti Park mindazonáltal gazdag növény-és állatvilágáról ismert, főleg vízi élővilágáról. Teknősök, kígyók (vipera és kobra), sőt néhány ritka macskafaj is él itt. A látogatók himalájai medvével és maláj medvével is találkozhatnak. Ezen kívül ritka madárfajok is megtalálhatók: fekete kánya, himalájai tarka jégmadár, pacsirta, keleti dzsungel varjú stb.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez