Turistalátványosság lett a repülőgéproncs

Sok nézelődő gyűlt össze az indiai főváros mellett egy száraz földterületen az elmúlt napokban. Majd egy hete zuhant le itt egy repülőgép motorhiba miatt.

Egyelőre vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a balesetet, így nem szállították el a roncsokat a helyszínről. A repülő hét embert szállított, mindenki túlélte a zuhanást. A rendőrség szerint több száz ember volt kíváncsi rá Delhi délnyugati részén. A helyiek motorra pattantak, vagy gyalog közelítették meg a roncsokat, hogy szelfiket vagy csoportképet készítsenek a közelükben.

Néhány család autóval érkezett. Azt mondták, tesznek egy gyors kitérőt ide.

„Meg akartuk nézni, hogy milyen. Láttuk a hírekben” – mondta egy férfi, aki a családjával jött. Elhozták a gyerekeket is.

_89831835_efp_2016_05_bbc_airambulancecrash_06

„Még soha nem láttam ilyet korábban közelről” – mondta egy háziasszony, aki szintén családtagjaival jött ki.

A roncsok eltávolítása persze folyamatosan zajlik, a technikusok darabokban szállítják el a gépet. A hírek szerint a pilóta motorhibát észlelt, így engedélyt kért a leszállásra Delhi repülőterén. Sajnos azonban nem jutott el odáig, 10 kilométerrel arrébb zuhant le.

_89832060_efp_2016_05_bbc_airambulancecrash_02

„Emlékszem, hogy a kerek törtek ki először” – mondta egy a közeli építkezésen dolgozó munkás. „Elszaladtunk, mert féltünk, hogy felrobban.”

Szerencsére nem így történt, és mindenki biztonságban túlélte a balesetet. Az indiai légiközlekedési hivatal vizsgálatot indított az ügyben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez