Éppen új életet akart kezdeni a lezuhant Flydubai-gép pilótája

A következő gépet már a Ryanairnél vezette volna a ciprusi pilóta.

A szombat hajnalban szerencsétlenül járt dubaji gép ciprusi pilótája éppen arra készült, hogy az Emírségekből visszatérjen a hazájába, állapotos feleségével együtt. A 37 éves Aristos Sokratous a családjával Írországba folytatta volna az útját, ahol a Ryanairrel írt alá szerződést – írja a CyprusMail. A ciprusi pilóta mögött már 5700 repült óra állt.

pilóta

Mielőtt a Flydubai-hoz szerződött, a Cypriot Helios Airways-nél repült – ez a fapados ciprusi légitársaság bezárt, miután egyik Boeing 737-ese Larnacából Athénba tartva 2005-ben lezuhant, 121 ember halálát okozva.

Hogy mitől csapódott a földnek a viharos időben, rossz látási viszonyok között szombat hajnalban a rosztovi reptéren a Flydubai járata, miután két órát körözött a levegőben az első sikertelen landolási kísérlet után, még mindig nem tudni. De a fekete dobozokat megtalálták. A vizsgálatot irányító orosz bizottság közölte, hogy pilótahibára vagy műszaki problémára gyanakszanak. A Flydubai vezérigazgatója szerint a pilóták nem érezhették életveszélyesnek a landolást a hurrikán erősségű szélben, hisz nem adtak le vészhívást, és nem indultak másik reptér felé. Amikor pedig utóljára beszélt a légiirányítással, és az időjárási viszonyokról kérdezett, a kapitány hangja nyugodt volt. Az angol és orosz nyelven felváltva folytatott beszélgetést időközben nyilvánosságra hozták, és abból az derült ki, hogy Aristos Sokratous és a másodpilóta, a spanyol Alejandro Álava Cruz igencsak aggódtak a rossz idő és a rossz látási viszonyok miatt. A Boeing 737-800-as balesetét senki sem élte túl, a többségében orosz áldozatok közt négy gyerek is van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez