Egyiptomban lelőttek öt embert, akiknek közük lehetett az olasz diák brutális meggyilkolásához

Az egyiptomi biztonsági erők megpróbáltak ma őrizetbe venni öt embert, akiket külföldiek, köztük a január 25-én eltűnt, majd meggyilkolt olasz diák elrablásával gyanúsítottak.

A kairói belügyminisztérium közleménye szerint azonban a “bandatagok” ellenálltak a letartóztatásnak, ezért lelőtték őket. A belügy még arról is említést tesz, hogy a bűnözők, akiken rajtaütöttek, rendőröknek adták ki magukat. A tűzharc, amelyben végeztek velük, az egyiptomi főváros egyik menő negyedében, Új-Kairóban volt.

Jóllehet a közlemény nem említi az eltűnt olasz diákot, Giulio Regenit, akinek megkínzott holttestére egy árokban bukkantak rá napokkal azután, hogy nyoma veszett, a Tahrir című lap biztonsági forrásokból úgy tudja, hogy a csoportnak köze volt az ő meggyilkolásához is. A rajtaütésben állítólag erre vonatkozó bizonyítékokat is lefoglaltak. Mint ahogy olyanokat is, amelyek más külföldiek, köztük turisták elrablásáról szólnak.

Februárban arról írt egy kairói lap a The New York Times értesüléseire hivatkozva, hogy egyiptomi biztonsági források beismerték: a Kairóban halálra kínzott olasz diák a rendőrség őrizetében volt, és azért került oda, mert szemtelen volt a Mubarak elleni felkelés évfordulóján őt igazoltató tisztekkel. Ezt az értesülést az egyiptomi belügyminisztérium tagadta.

Fotó: Egyptian Streets

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez