Boldog baba – segítség Dubajból Afrikába

A dolog, amiről szó van, egyáltalán nem nagy – mégis megváltoztatta több száz nő életét Afrikában.

Amikor ősszel a Dubajban dolgozó olaszországi horvát nő,  Antonia Amehame egy konferencián először találkozott egy gyerekeket és anyákat támogató ugandai civil szervezet, a Children In Africa Breastfeeding Support alapítójával, még egyikük sem sejthette, hogy ez egy fontos együttműködés kezdete. De miután Amehame egy kozmetikai cég kakaóvajas termékeinek menedzsere, Josephine Nalugo pedig a dolgozó anyákat támogatja, egyebek között a kakaóültetvényeken is, volt miről beszélgetniük.

A vége az lett, hogy megalkották a “boldog babahordozót”. Egy kengurufélét, ami lehetővé teszi, hogy az anyák magukkal vigyék és munka közben is maguknál tartsák a gyerekeiket a kakaóföldeken. Vagy máshol.

Tavasszal már 500 nő örülhetett neki Ugandában, miután a kozmetikai cég, a Palmer’s is beszállt a projektbe. Vezetői azt mondják: nem csak vásárlókként fontosak nekik a nők.

A dolog azért forradalmi, mert a munkásnők egész nap kint dolgoznak a földeken, és nincs, akire hagyhatnák a kicsinyeiket. Így aztán így is, úgy is magukkal viszik őket. De nem mindegy, hogy egy fa alá fektetik-e a babákat, és csak akkor rohannak oda megszoptatni őket, amikor felsírnak, vagy testközelben tudhatják mindig őket.

A gyerekek alultápláltak voltak, az anyák kimerültek – mondja az ugandai NGO vezetője. A boldog babahordozók segítségével most biztonságosan csünghet a mamáján a kicsi, az egész műszak alatt.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez