Mérgeskígyók a koreai határon

Az Észak-és Dél-Korea közötti vita igen furcsa fordulatot vett, amikor Észak azzal vádolta meg Délt, hogy mérgeskígyókkal rakta tele a két ország határát.

Phenjanból újabb, bár szokatlan hír érkezett nemrég a nagyvilágba. Állítólag a kormány arra figyelmeztette katonáit, hogy legyenek óvatosak a határnál, mert tele van mérgeskígyókkal.

Phenjan szerint a kígyókat dél-koreai kémek telepítették a határra, hogy káoszt okozzanak. A The Guardian több észak-koreai forrásból azt állítja cikkében, hogy ez a dél-koreai nemzeti hírszerzési szolgálat ravasz rendszerének része, amivel az északi egységet akarják megbontani.

A határ mások oldalán közben Dél-Korea azzal vádolta meg északi szomszédját, hogy a Han folyón juttatja le propaganda szórólapjait. Az AP hírügynökség szerint a dél-koreai hadsereg több tucat műanyag zacskót talált a folyóban, tele szórólapokkal.

Hagyományosan egyébként az ilyen propagandákban Dél-Korea jeleskedik, ahol az aktivisták különböző módokon juttatják Északra szórólapjaikat a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás jegyében. Fő a feje emiatt a vezetésnek Észak-Koreában, ahol a déli aktivisták propagandaléggömbjei, rádiói, dollárjai és édességei célt érnek.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez