iPhone 7-ed van? Ki vagy rúgva!

Az egyik kínai vállalat bizony kutyába sem veszi az iPhone 7-et, sőt egyenesen ellene van. Megtiltotta az alkalmazottaknak, hogy új almás mobiljuk legyen.

A vállalat új szabályai szerint az alkalmazottaknak tilos iPhone 7-et, illetve iPhone 7 Plust venni. Ha valaki mégis ilyen készüléket vásárol, szedheti a sátorfáját. A cég az új szabálytól azt reméli, hogy az alkalmazottak többet foglalkoznak majd az egészségükkel, gyermekeikkel, az élet igazi örömeivel. A szabállyal arra is próbálják ösztönözni a dolgozókat, hogy inkább hazai termékeket vegyenek, támogatva a kínai gazdaságot – írja a Shangaiist.

A tilalmat ráadásul szeptember 18-án vezették be, ami egy történelmi esemény évfordulója. 1931. szeptember 18-án robbanás rázta meg a mukdeni – ma Senjang, Kína – vasútvonal egyik félreeső szakaszát, mely nem okozott ugyan jelentős károkat, de kiváló ürügyet szolgáltatott ahhoz, hogy a Japán Császárság lerohanja Kína legészakibb tartományát, Mandzsúriát. Az eset még mindig rossz emlékeket idéz fel a kínaiakban.

A tilalom persze jó kis perpatvart okozott a kínai közösségi oldalakon. A People Daily arról számolt be, hogy az ellentmondásos eset a 7. legnépszerűbb téma volt a héten. A reakciók vegyesek voltak, több ezren voltak a szabály ellen és mellett is.

A Henan tartománybeli cég esete kiválóan illusztrálja a nemzeti közömbösséget az iPhone 7 iránt. Most talán tényleg a családdal és az élettel foglalkoznak az alkalmazottak, és nem az iPhone 7-tel. Valószínűbb viszont, hogy csak más, kínai gyártmányú mobilt fognak nyomkodni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez